-
تشخیص علت تغییر رنگ پروفیل پنجره های دوجداره UPVC
سوالی که در اینجا مطرح میشود این است در صورت بروز تغییر رنگ در پروفیل های UPVC، از کجا بدانیم علت و دلیل این زردشدگی چیست؟ و یا چطور بفهمیم تغییر رنگ رخ داده ناشی کیفیت پایین مواد تشکیل دهنده است یا تشکیل جرم آلودگی به روی سطح پروفیل UPVC ؟
موارد مشوحه ذیل میتواند دال بر کیفیت پایین مواد اولیه استفاده شده در تولید پروفیل باشد که منجر به تغییر رنگ پروفیل های یو پی وی سی میگردد:
-
پنجره های UPVC نصب شده در ضلع غربی و جنوبی ساختمان از تغییر رنگ بیشتری نسبت به سایر پنجره ها برخوردار هستند:
با توجه به تابش حداکثری نور خورشید به این دو بخش از ساختمان، تغییر رنگ در پنجره های یو پی وی سی ضلع شرقی و ضلع غربی ساختمان بیشتر بوده و در سایر پنجره های نصب شده شدت کمتری از زردی مشاهده می شود.
-
تغییر رنگ کمتر در پنجره های UPVC نصب شده در زیر سایبان:
سطوح پروفیل های UPVC پنجره های نصب شده زیر سایه بان ها یا تراس ها به دلیل عدم تابش نور خورشید به مانند روز اول بوده و تغییری در آنها حاصل نشده است.
-
تغییر رنگ بیشتر در سطوح افقی و اضلاع پایینی:
لبه و سطوح افقی پروفیل های یو پی وی سی به دلیل هم راستایی با زاویه تابش نور خورشید تغییر رنگ بیشتری را دارند. لبه های کناری لاستیک های درزبندی پنجره را خوب بررسی کنید.
-
عدم تغییر رنگ در نواحی که نور خورشید به آنها تابیده نشده:
در نواحی زیرین لاستیک ها و نوارهای درزبندی به دلیل عدم تابش نور خورشید سطوح سفید رنگ و یه حالت اولیه است. اختلاف رنگ لبه های کناری لنگه پنجره با سایر سطوح ناشی از تغییر رنگ پروفیل به علت عدم استفاده مناسب از دی اکسید تیتانیوم است.
-
عدم لایه برداری ناحیه زرد شده با استفاده از مواد شوینده خانگی:
در تغییر رنگ ناشی از نحوه فرمولاسیون پروفیل و کیفیت مواد اولیه، زردی ایجاد شده توسط مواد شوینده نظیر مایع ظرفشویی که حلال قوی چربی هستند نیز برطرف نمی شود.
عدم مشاهده تغییر رنگ در پنجره های UPVC نصب شده در ساختمان های مجاور:
در پنجره های نصب شده در ساختمان های مجاور که از نام های تجاری دیگری در ساخت پنجره استفاده شده زردی و یا تغییر رنگ کمتری مشاهده میگردد.
-
برگشت زود هنگام تغییر رنگ درپروفیل های UPVC:
در تغییر رنگ پروفیل های یو پی وی سی ناشی از نحوه فرمولاسیون یا کیفیت مواد تشکیل دهنده، سطح لایه ایجاد شده صرفاً توسط تینر پاک میشوند اما به دلیل ماهیت یکسان مواد، این تغییر رنگ مجددا تکرار میشود
تغییر رنگ قسمت های زرد شده به رنگ بنفش با گذشت زمان و به علت افزایش دمای پروفیل بر اثر تیرگی ایجاد شده در سطح پروفیل.
نتیجه گیری:
تغییر رنگ پروفیل پنجره های دوجداره UPVC که در بین عموم به تغییر رنگ پنجره پی وی سی یا زرد شدن پنجره مشهور هستند ناشی کیفیت مواد اولیه و نحوه فرمولاسیون، یک نوع واکنش شیمایی محسوب می شوند که برگشت به حالت اولیه در واکنش های شیمیایی امکان پذیر نمیباشد.
عدم استفاده از دی اکسید تیتانیم به مقدار مناسب و نیاز و یا عدم کیفیت مواد اولیه و ترکیبات در زمان تولید پروفیل سبب می شود استحکام و دوام پروفیل یو پی وی سی در برابر اشعه UV خورشید کاهش یافته و رنگ پروفیل در مدت بسیار کوتاهی از سفید به زردی گرایش پیدا کند. با توجه به زوایه تابش نور خورشید در کشور ایران این موضع در پنجره های ضلع غربی و جنوبی ساختمان به مراتب بیشتر از سایر پنجره ها خواهد بود.
در مقابل در نقاطی از ساختمان مثل تراس ها و یا پنجره های داخلی که پروفیل های یو پی وی سی پنجره تحت تابش مستقیم نور خورشید ندارند، پنجره ها از شفافیت و سفیدی کاملا یکنواختی برخوردار هستند. حتی اگر سطوح زرد پروفیل یو پی وی سی به وسیله مواد شوینده قوی و یا حلال های شیمیایی لایه برداری شود، زردی و تغییر رنگ به علت کدر شدن سطح با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.
در تغییر رنگ پروفیل های یو پی وی سی ناشی از آلودگی که در تمام سطوح پنجره و به شکل یکسان رخ می دهد قابل رفع بوده و چنانچه نظافت در دوره های شش ماهه انجام گیرد نیازی به هیچ ماده شوینده یا حلال خاصی ندارند مگر آنکه از زمان تشکیل جرم بیشتر از یکسال گذشته باشد که در این صورت به مواد شوینده قوی تر و زمان بیشتری برای نظافت مورد نیاز خواهد بود.
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام مطالب مفیدی بود